Bestellen en verzenden

Omtrent ‘vintage’

De Droomfabriek  gaat ervan uit dat haar klanten zich bewust zijn van het feit dat zij gebruikte goederen kopen waarbij gebruikssporen te verwachten zijn. De Droomfabriek is echter van mening dat zij producten aanbiedt waarbij die gebruikssporen geen afbreuk doen aan de estheticiteit of bruikbaarheid van het betreffende product. De koper wordt eveneens geacht zich te realiseren dat veel vintage producten vervaardigd zijn in tijden dat afwijkende eisen en voorschriften werden gesteld aan veiligheid en gebruik welke mogelijk niet overeenkomen met huidige wet- en regelgeving. De Droomfabriek draagt derhalve geen aansprakelijkheid voor eventuele schade of ongevallen door/tijdens het gebruik van de artikelen. Geschiktheid en gebruik van de producten voor/door baby’s en kinderen is altijd ter beoordeling van de ouders/verzorgers en geschiedt op eigen risico.

Bestellen

De producten van de Droomfabriek vallen onder de marge-regeling, genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten. Na het succesvol versturen van je bestelling ontvang je altijd een automatische e-mail met de bevestiging / factuur op het door jouw aangegeven e-mailadres. Het blijft uiteraard ook mogelijk om je bestelling per e-mail (info@droomfabriek.info) door te geven. Je persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het correct verwerken van je bestelling. De gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Betalen

Je kunt voor het betalen van je bestelling kiezen uit de volgende betaalwijzen:

 • iDEAL of MisterCash/Bankcontact

  Als je kiest voor deze betalingswijze reken je veilig en gemakkelijk je online aankopen af. Een betaling wordt direct afgeschreven van je rekening en de status van je bestelling verandert daarmee direct in ‘betaald’. De veilige betaalmethodes lopen via onze partner Buckaroo.
 • Vooraf overmaken

  In de bevestiging die je na het bestellen per e-mail ontvangt, vind je de betalingsgegevens die nodig zijn voor een bankoverschrijving.
 • Contant

  Wanneer je ervoor kiest de artikelen te laten brengen of zelf op te halen, mag je contant betalen. Deze optie kun je selecteren tijdens het bestelproces. Wij verzoeken je in dat geval gepast te betalen.

Na ontvangst van de betaling gaan we gelijk aan de slag en sturen de bestelling naar je toe.

Verzenden

Na ontvangst van je betaling wordt de bestelling verzonden. Dit proberen we binnen twee dagen te doen. De levertijd vanaf het moment dat wij het pakketje aanbieden bij PostNL is circa twee werkdagen. We hanteren de tarieven van PostNL voor pakketten, en binnen Nederland en België zijn die als volgt:

  Nederland België  
tot 5 kg € 4,00 € 5,00 met een maximumformaat van 80 bij 60 bij 50 cm
5 tot 15 kg € 7,50 € 9,50 met een maximumformaat van 80 bij 60 bij 50 cm
15 tot 30 kg € 9,50 € 11,50 met een maximumformaat van 120 bij 60 bij 50 cm
30 tot 45 kg € 15,00 € 19,00  
45 tot 50 kg € 20,00 € 24,00  
vanaf 50 kg € 37,50 € 40,00  

Bij afwijkende formaten, gewichten of bestellingen naar andere landen kunnen andere tarieven gelden. Bij je online bestelling worden de juiste verzendkosten vermeld, mochten deze om de een of andere reden veranderen nemen we natuurlijk altijd contact met je op.

Ophalen

Wil je je cadeautje zelf op komen halen? Geen probleem. Maak tijdens het bestelproces de keuze voor ophalen/brengen, we nemen dan contact met je op en maken een afspraak.

Annuleren / Retourneren

Bij het plaatsen van een order ga je een koopovereenkomst aan. Deze is bindend. Heb je je na het plaatsen van een bestelling bedacht en wil je van de koop afzien, dan dien je de Droomfabriek daarvan zo spoedig mogelijk -doch uiterlijk binnen 7 dagen- op de hoogte te brengen middels een e-mail. Het kan ook gebeuren dat een eenmaal geleverd product tegenvalt of dat je er andere verwachtingen van had. De wet ‘koop op afstand’ geeft klanten van internetwinkels in dat geval het recht op ontbinding van de koop binnen 7 werkdagen, zonder opgaaf van redenen. Wil je een product terugsturen? Laat dit dan binnen de 7 werkdagen aan de Droomfabriek weten. De termijn van zeven werkdagen gaat in op de dag ná ontvangst van je bestelling. Geretourneerde artikelen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • voorafgegaan door schriftelijke (e-mail) aankondiging of gebruik van het herroepingsformulier in de bijlage van de algemene voorwaarden,
 • in originele staat, dat wil zeggen zonder slijtage of schade,
 • netjes verpakt en verzonden en voldoende gefrankeerd. De verantwoordelijkheid voor het retour sturen is voor de klant.

Als de Droomfabriek de zending in goede orde heeft ontvangen, zal het aankoopbedrag zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen, worden terugbetaald.