Vintage design Vitra Panton Classic stoel

650,00

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Vintage design Vitra Panton Classic stoel
Levertijd:
1-2 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen
Omschrijving

Vintage design Vitra Panton Classic stoel

Vintage design Vitra Panton Classic stoel. Deze originele Vitra stoel is ontworpen door Verner Panton en staat bekend om zijn vrijdragende kunststof concept. Dit exemplaar is helemaal origineel, in goede staat en zoekt een nieuw thuis. Deze designclassic van Vitra is een must-have voor elke designliefhebber!

In 1963 begon de samenwerking tussen Vitra en Verner Panton met de ontwikkeling van één van de meest iconische stoelontwerpen van de twintigste eeuw. Het bleek een nagenoeg onmogelijke uitdaging, want de uitgesproken contouren die de designer bedacht had, moesten worden verzoend met de fysische beperkingen van de kunststoftechnologie en de productievereisten. Er waren vele jaren onderzoek, tests, afgewezen ontwerpen en continue prototypeontwikkeling voor nodig: de uiteindelijke vorm van de stoel was het resultaat van tien prototypes, gemaakt van met de hand gelamineerd, glasvezelversterkt polyester.
Origineel een ontwerp uit de jaren 60, stopte de productie in 1979 door technische gebreken. Technologische ontwikkelingen in de kunststoftechnologie en nieuwe spuitgietopties inspireerden Vitra en Panton om het project in de jaren 90 weer op te vatten. Samen ontwikkelden ze een nieuwe versie uit polypropyleen. Dertig jaar na de eerste marktintroductie had Panton eindelijk een van zijn hoofddoelstellingen bereikt: een kunststof stoel als betaalbaar industrieel product. Verner Panton stierf in 1999, net voor de stoel werd voorgesteld. (Vitra)

#vitra #vernerpanton #panton #chair #stoel #design #vintagedesign #designstoel

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder