Vintage seventies kuipstoelen (Eames DAX stoel)

0,00

Beschikbaarheid:
Uitverkocht!
Model:
Vintage seventies kuipstoelen (Eames DAX stoel)
Levertijd:
1-2 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen
Omschrijving

Vintage seventies kuipstoelen (Eames DAX stoel)

Vintage seventies kuipstoelen (Eames DAX stoel). Vintage eetkamerstoelen uit 1973 (gemerkt), bestaande uit een fel oranje kunststof kuip en een ijzeren onderstel. Deze stoelen hebben een prachtig design en een mooie vorm, en zijn klaar voor een nieuw leven. In goede vintage staat. Ze lijken als twee druppels water op de beroemde DAX stoel ontworpen door Charles en Ray Eames, helaas niet gemerkt. Ook zonder het merkje nog steeds een blikvanger voor je interieur, vintage design uit de space-age! Prijs per stuk.

Nog even over de Eames DAX stoel:

De DAR en DAX stoelen van Charles & Ray Eames behoren tot een serie van plexiglas stoelen die zij vlak na de oorlog ontwierpen. Ook de beroemde RAR schommelstoel behoort tot deze collectie.

De collectie staat bekend als de Plastic Shell Group of chairs, en werd tussen 1950 en 1953 geproduceerd door Zenith Plastics uit Californië. Het was voor het eerst dat plastic stoelen echt in massa geproduceerd werden. Van 1953 tot 1972 werden de stoelen verkocht door de legendarische Herman Miller Company, die zo’n beetje alle ontwerpen van Charles & Ray Eames op de markt bracht. 
De DAX stoel werd tweede in een ontwerpwedstrijd van het MoMA in 1948, waar ook La Chaise van Charles & Ray Eames een inzending voor was. (bron: designstoelen.org)

 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder