Vintage Kartell paraplubak

87,00

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Vintage Kartell paraplubak
Levertijd:
1-2 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen
Omschrijving

Vintage Kartell paraplubak

Vintage Kartell paraplubak. Een designklassieker: de portaombrelli van Kartell, ontworpen door de Italiaanse architect en designer Gino Colombini. Deze paraplubak is gemaakt van kunststof, met twee uitsparingen als handgreep, en wordt meestal gebruikt als (jawel!) paraplubak, maar kan ook worden gebruikt als standaard of prullenbak. De afmetingen van deze paraplubak: hoogte 60 cm, diameter 25 cm, in goede staat met nagenoeg geen beschadigingen, en dit is de uitvoering in donkerrode kunststof.

#Kartell #GinoColombini #paraplubak #kartellparaplubak #portaombrelli #vintagedesign #rood #kunststof

Over de ontwerper: 
De Kartell Portaombrelli Paraplubak is een ontwerp van de Italiaanse architect en designer Gino Colombini. Van 1953 tot 1960 was Colombini technisch directeur van Kartell. In die tijd maakte Kartell al onderscheidende en kleurrijke producten van plastic, allemaal ontworpen door Colombini en inmiddels onderdeel van de permanente collectie van New York’s Museum of Modern Art. Colombini experimenteerde met de mogelijkheden van plastic en bracht een revolutie teweeg in de kleine, redelijk geprijsde alledaagse dingen, zodat ze niet langer saai en kleurloos waren maar kleurrijk en modern. Hiervoor ontving hij door de jaren heen vijf keer een Compasso d’Oro, de meest prestigieuze internationale design-award.

Het vrijwel beroemdste design van Colombini is zijn ronde paraplubak uit 1966. Dit multifunctionele en onverwoestbare design krijgt zijn vorm door plastic te spuitgieten, waardoor er een product uit één stuk plastic ontstaat: kenmerkend voor Kartell. Met twee zij-openingen kan de standaard ook als prullenbak gebruikt worden. 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder